Výlet do válečné zóny

Ukrajinským hlavním městem otřásají výbuchy. Česká vláda dorazila na místo určení. Začíná výjezdní zasedání vlády na Ukrajině. Delegaci vede sám nejvyšší Petr Fiala. Na sobě má zcela jistě červený svetr. Nařídila mu to velká MA (Pekarová - Adamová) v rámci solidarity. Pravděpodobně jsou ve stejném úboru i další členové vládní delegace. Výlet na Ukrajinu je lemován zvýšenými bezpečnostními opatřeními, proto je na Twiteru fotografie některých vybraných ministrů, kteří tam jedou.

Na pořadu jednání je obnova Ukrajiny. Jako kdyby Česká republika neměla svých problémů dost? Než aby vláda řešila problémy doma, jede raději pryč. Ministr financi Zbyněk Stanjura míří do Kyjeva s nadutou peněženkou, aby přislíbil další peníze. Po boku mu stojí šéf ministerstva strachu, pravdy a lásky Vít Rakušan. Expert na zvyšování rusofobie vyvěšováním různých neokázalých vlajek mezi ty oficiální. Určitě nechybí ministr zahraničí pirátí Jan Lipavský, který jako poslušný „psík“ vzkazuje Putinovi, půjdeš před soud!

V delegaci jsou ale ještě další. Například Marián Jurečka, který se bude snažit dojednat dodávky obilí. Sice je ministrem práce a sociálních věcí, ale s aprobací zemědělce. Navíc s bohatými zkušenostmi ve věci získávání dotací. Určitě se jednání neobejde od ministryně obrany „krvavé Jane“ Jany Černochové. Ta bude určitě slibovat další vojenský materiál, který Česká republika nakoupí od USA. Kola vojensko – průmyslového komplexu se musí točit.

Další jména zatím nejsou známa. To se dozvíme až po návratu z válečné zóny. Stejně nám budou představeny i výstupy z televizního studia. Věřím, že nám bude rovněž řečeno, kolik takový výlet stál a kdo jej hradil. Úřad vlády? Nebo si to každý platil ze svého? Pokud to jde z veřejných peněz, tak se mrhají prostředky. Nikdo totiž nepožadoval, aby vláda takto silně riskovala. Nebo je to snad celé mediálně nahrané?

Teoreticky je možné, že vláda zasedá úplně někde jinde a ne v Kyjevě. Třeba ve Lvově nebo v Polsku. Jakékoliv jednání mohu uskutečnit kdekoliv, mediální technika dnes umožňuje nemožné. Jen by nám mohli prozradit, jak tam vláda jela? Opravdu cestovala v rámci bezpečnosti vlakem a všichni v jednom vagóně? Nebo jeli autem? Nebo snad letěli letadlem? Tipuji, že autem. Letadlem to nebylo. Kdyby byla mlha, mohli by je totiž omylem odklonit do Ruska.