V Praze prší, v Brně sněží

„Přeběhla mi přes cestu černá srna, jel jsem zrovna za maminou do Brna.“ Prostě Brno byla kdysi Zlatá loď, kde jsou děvčata, která jsou hezká a chytrá. Jenže v poslední době je Brno zlatou klecí s bílou lodí. Brňáci určitě nejsou nadšeni Markétou Vaňkovou. Ale co čekat od hnízda občanských demokratů, kteří udávají tón celostátní politiky: pánů Fialy a Blažka.

Když v Praze prší, nezve do sucha deštník, ale politici se jdou ohřát k přátelům z pravěku doby lobbistické. V Brně zase pro změnu sněží, jak by mohla vyprávět primátorka Vaňková. A je to prý normální, jak to komentoval přílepkový specialista M. Benda. O volném čase si prý i čelní představitelé mohou relaxovat. Někdo prostě holduje legálním drogám, jako je alkohol, jiný těm nelegálním, když na to má. Brno prostě vždy bylo alternativou k Praze.

Jenže brněnská alternativa prosákla i do hlavního města již o něco dříve. V kauze Dozimetr, kdy se rozkrádal Dopravní podnik hlavního města Prahy, bujela nejen korupce, ale rovněž kokainové hrátky. Vše bylo zastřešeno lidmi z hnutí STAN, kde mají být starostové nezávislí na drogách a alkoholu, případně jiných návykových látkách. Nikdo ale přesně neví, kolik jich je závislých a kolik nezávislých. To Brno šlo ale o level výše. Vaňková si krom bílého prášku nasadila i bílé koně na koupi městského bytu. Všechno je viděno bíle a hned dvojitě. Znojmo totiž není tak daleko, a když k nám přišel bílý kůň a zalehl nám celý dvůr….

Primátorka Brna podivnou koupi městského bytu může jistě obhajovat i tak, že si chtěla koupit nemovitost, aby se měla kde schovat před bouřkou a nemuselo se po hospodách scházet s lobbisty. Když hřmí v Praze, Brno nesmí zůstat pozadu. Je to přeci druhé největší město v republice a pocházejí z něj elity současné korupční vlády, jejichž arogance roste na úroveň Prahy. Jestliže se ale na pražských spartakiádách velelo „na značky“, v Brně to mají „na lajny“! Když v Praze prší, v Brně musí sněžit.