Teď, když máme, co jsme chtěli?!

Inflace láme rekordy. Již už překročila 14 % a pádí stále výše, do astronomických výšin. Pětipsí Fialova vláda vše svádí na svého předchůdce Babiše. To on je vinen, že jsme tam, kde jsme. Za to mohou komunisté (jak jinak – 30 let stejné výmluvy) a sociální demokraté, kteří s ním vládli a prosazovali populistickou politiku a rozdávání peněz občanům. My za nic nemůžeme, my jsme muzikanti z brémské země. My se jen snažíme bojovat proti Rusku a Putinovi, který rozpoutal válku na Ukrajině, a Ukrajinci tam bojují za naši svobodu. Zavádíme proto sankce, které musí bolet všechny. Nejvíce Rusko, ale i nás. Žili jsme si přece nad poměry. Ano, to vše říká náš vládní Pětipes.

Pokud by se nyní konaly volby do Poslanecké sněmovny, tak by dopadly asi úplně jinak. Mnoho lidí totiž začíná vzpomínat na dobu nedávnou, kdy sice řádil covid, ale dalo se relativně normálně fungovat – fungoval home office, neřádila inflace. V současné míře chaosu, sankcí, velkohubých prohlášení se nedá ani pořádně pracovat, protože to, co vyděláte, vám zničí vysoká míra inflace. Jak daleko se tohle ještě nechá zajít? Spáchá snad vládní Pětipes pověstnou japonskou rituální sebevraždu harakiri? Nebo se oživí hrůzný Neronův rozkaz, který na konci druhé světové války vydal Adolf Hitler a měl za cíl zničit zbytky fungujícího Německa?

Takže máme, co jsme chtěli, do pr… zvesela!. Nikdo nedbal na varování komunistů, že se k moci derou kmotři, privatizanti veřejné moci, aroganti. Všichni ti, kdo se snaží republiku nejen rozkrást, ale úplně zničit a válka na Ukrajině slouží jako pověstná mlha války. Dle logiky vládních představitelů musí lidé trpět, aby věděli, co to znamená svoboda v jejich podání. Dělej si, co chceš, poneseš si následky sám. My ti nijak nepomůžeme. Sice ti slíbíme, že ano, ale ve finále zjistíš, že to byl podvod. To už bude ale pozdě. Vláda říká: nevadí, že na nic nemáš, nemůžeš si nic dovolit, ale hlavní je, že trpí Rusové za rok 1968, kdy nás okupovala Sovětská vojska. Jen se jaksi zapomíná dodat, že součástí okupačních vojsk byly různé národnosti z tehdejšího SSSR a to včetně Ukrajinců. Už se Ukrajina omluvila za rok 1968? Takže, kdo má trpět?