Prázdná trouba

Ministryně obrany Jana Černochová, přezdívaná Smrtijana, s USA vesele domluvila ještě větší přimknutí Česka k noze této velmoci. Je to prý pro dobro naší republiky a zejména je to na ochranu proti Rusku. Jak jinak, že? Cesta do pekel je vždy dlážděna dobrými úmysly. Z minulosti moc dobře víme, jak to dopadlo. Říkalo se se Sovětským svazem na věčné časy. Dnes Smrtijana volá s USA na věčné časy a nikdy jinak. Prázdná trouba nejvíc duní, aneb z koho to fičí, ten nejvíce křičí. V republice, dokonce ve vládě, máme možná Putinovi agenty, jeho pátou kolonu. Jsou všude kolem nás.
 
Darovaným tankům do hlavně nehleď, ale jejich vyzrazení ještě před odjezdem z Česka dává tušit, že zde něco nehraje. Utajovaná informace přeci nesmí být vyzrazena dříve, než je třeba. Protivníka je třeba překvapit, nikoliv rozesmát. Že by několik Putinových agentů s bezpečnostní prověrkou od NBÚ nevědělo, že je třeba ten dar zakrýt plachtou a poslat pod pláštíkem noci? Agenti Moskvy se však vysadili u nás už mnohem dříve. Konkrétně za jedné vlády ODS vedené Petrem milovníkem – ano, Petra Nečase. Tehdy byla dnešní ministryně obrany členkou sněmovního Výboru pro obranu.
 
Pravicové vlády rády škrtají a šetří na lidech, jen ne na sobě. Ne jinak tomu bylo v letech 2010 – 2013. Právě vláda ODS s dvakrát nejlepším ministrem financí v regionu střední a východní Evropy, Miroslavem Kalouskem (cena je udělována Global Markets) vlastně nahrála Putinovi, když v roce 2012 sebrali vojákům 15 % z platových tarifů a redukovali vojenský rozpočet až na kost, když tehdejší ministr obrany A. Vondra oškrábal z armády sádlo. Nikdo proti tomu neprotestoval, dokonce ani Smrtijana, natož současný předseda vlády – druhý Petr, Fiala, tenkrát coby ministr školství. Hlasování o této věci je veřejně přístupné, stejně jako prohlášení politiků o loajalitě NATO cestou redukovaného vojenského rozpočtu. Střežte se lživých proroků, kteří k vám přicházejí v rouchu ovčím, ale uvnitř jsou draví vlci.“  Kdo je tedy Putinův agent? Prázdná trouba nebo Hlásná trouba?