Potápí se Západ i Ukrajina?

Shrňme si některá fakta:

 

  1. Lavrov řekl, že čas pracuje pro Rusko a to netrvá na rychlém ukončení války.
  2. Objevily se články zpochybňující schopnost západních armád - konkrétně britské.
  3. V Polsku odešlo jen v loňském roce z armády 12 000 mužů a museli další motivovat zásadním zvýšením platů.
  4. Evidentně dochází na Západě materiál k přesunu na Ukrajinu - viz tanky Leopard 1 a další.
  5. Ukrajinci přiznali, že berou každého kdo je schopen vojenské služby bez ohledu na následky v hospodářství - znamená to jediné a to, že mají velké ztráty, které se špatně nahrazují.
  6. Dokládá to i prohlášení, že se zvýší počet vojáků cvičených na západě na 30 000.
  7. Sankce nefungují - dokladují to data MMF. Dopadají spíše hůře na jejich strůjce, než na Rusko.
  8. Objevily se články, že letos nějak vydržíme, ale kritický bude příští rok. Z čeho naplníme zásobníky? Export německé ekonomiky klesá dost rychlým tempem.
  9. Nedaří se vytvořit celosvětovou protiruskou frontu. Ekonomicky nic moc, teď se ukazuje, že i vojensky, zbývají jen pokusy destabilizovat Rusko zevnitř. Řekl bych, že to byl plán po Ukrajinském útoku na Rusko. Rusové vyrazí na pomoc, Západ vyhlásí sankce, Rusko se hospodářsky položí a dojde k vnitřní destabilizaci. V optimálním případě k rozpadu a vzniku nových malých států, které se dají lehce ovládat. Jenže to zatím nevychází. Podle mě neměli žádný plán B). Hodně si věřili.

 

Velmi zajímavé jsou zprávy o stavu ruské armády. Na jedné straně neustále západní propaganda tvrdí, jak je v rozkladu, jak nic nefunguje, jak se musí zhroutit a na druhé straně jsou zprávy o připravenosti nejméně 200 000 nových vojáků (někdy hovoří až o 500 000, ale to započítávají i brance a asi to slouží spíše ke strašení). Někdy mám pocit, že napíší pravdu a pak se jí sami leknou. Nebo jsou opravdu hloupí a neuvědomují si, že si jednotlivé články odporují.  Osobně jsem přesvědčen, že se situace nevyvíjí podle představ Západu, ale nebude to lehký ani krátkodobý proces.  Bohužel stojíme opět na špatné straně barikády. Slyšíme jak je to vše úžasné, jak se nám daří, jak musíme pomáhat Ukrajině i za cenu zchudnutí a na druhé straně jsou publikována čísla o poklesu zahraničního obchodu Německa, na který jsme významně navázáni. 

 

Pokud je pravda, že USA nabídly výměnu země za mír, tak je něco s boji na Ukrajině pro Západ špatně. Jen tak pro nic za nic by to neudělali, zvlášť, kdyby byly přesvědčeni, že vyhrají.  Možná to ale pozapomněli říct novému prezidentovi ČR, generálu Pavlovi. Ten považuje za uspokojivý výsledek jen plnou porážku Ruska, i za cenu zchudnutí českých občanů, ale možná jsem jej jen špatně pochopil. Očividně naše republika pod vedením fialového Pětipsa a nyní spolu s generálem Pavlem funguje jako užitečný idiot. Na jednu stranu je nám mediálním prostorem tvrzeno, jak Ukrajina vítězí, ale ze zahraničních zdrojů víme, že tomu tak úplně není. A občas něco prosákne i do českého mediálního prostoru.