Pomocný učitel aneb Rakušan v pytli

Českem otřásl skandál kolem sportovce Davida Svobody. Jako člen MOV a voják z Dukly připravující členy české sportovní reprezentace v České televizi prohlásil, že by se do sportovních soutěží měli vrátit i sportovci z Ruska a Běloruska. Od ministryně obrany Černochové byl, jak už jsme zvyklí od občanských demokratů od dob Václava Klause, zahrnut nejdříve výčitkami, pak výhružkami. Vždyť i oni drží hubu a krok s jejich kmotry. Občanský postoj se u občanských demokratů nenosí. Proč by měli vojáci využívat svého práva daného v Listině základních práv a svobod. Kde začínají kšefty, končí lidská práva. Jenže u policistů, ve sportovním centru Ministerstva vnitra je situace jiná.

Bylo to tam na pytel, když učitel národa nechal na budovu ministerstva vyvěsit Putina v pytli na politické mrtvoly, když už jej nemohl oběsit. Rakušanovo centrum se jmenuje Olymp centrum sportu Ministerstva vnitra. K základním cílům Olymp centra patří: zabezpečení přípravy sportovců ke státní sportovní reprezentaci v následujících sportovních odvětvích: atletika, box, cyklistika, moto, plavání, střelba broková, střelba kulová, tenis (tenis, stolní tenis, badminton), volejbal, vzpírání a box, úpolové sporty (zápas, judo a taekwondo), biatlon a různé sporty.

Snad právě proto se vedení světové federace taekwonda rozhodlo umožnit startovat ruským a běloruským sportovcům. Můžeme tedy očekávat, že i česká odnož by se k této výzvě mohla připojit. Nebo budou raději všichni mlčet? Uvidíme. Například i Mezinárodní federace stolního tenisu ohlásila, že umožní na základě doporučení Mezinárodního olympijského výboru (MOV) start reprezentantům z Ruska a Běloruska. Stolní tenista Tomáš Polanský se k tomu postavil čelem, když prohlásil: jsou to normální kluci a na turnaje patří. Sami si můžete odpovědět, kam spadá kategorie stolní tenis. Ano, je to Olymp centrum v Rakušanově ministerstvu pravdy a lásky.

Nezúčastněný demokrat Rakušan, jehož strana je spojena s organizovaným zločinem (nejsou to tedy jen kmotři jako v ODS), musí být z těchto prohlášeních doslova v pytli. Nejdříve taekwondo a posléze stolní tenis. Jaká to dvojkolejnost v jednotné národní frontě smradu a korupce! Sportovci placení státem odsuzují válku na Ukrajině a jsou po vzoru MOV pro start sportovců z Ruska a Běloruska. Takže žádné národní barvy, hymna nebo vlajka. Proč by měli být za tento mezinárodní postoj trestáni čeští sportovci? Zatímco sportovci spadající pod Duklu jsou za občanský názor pranýřováni, tak sportovci spadající pod Olymp nikoliv. Že by na ministerstvu vnitra došlo k prozření? Nebo se snad chystá také nějaký ten výlet za ukrajinskými vojáky na Libavou, jak avizovala Černochová Svobodovi?

Proč pomocný ministr, učitel Rakušan k prohlášením sportovců raději mlčí? Člověk, který je až do morku kostí prodchnut nenávistí vůči Rusku a obdivem ke Kyjevu – možná i ke kyjevské Rusi. Nikdo jistě nepřeje žádnému dalšímu sportovci to, co gumová ministryně provedla vynikajícími sportovci Davidu Svobodovi. Je to totiž jasná ukázka toho, jak se z pozice ODS vypořádat se ztroskotanci a zaprodanci, kteří by chtěli využívat vymožeností západní demokracie jako je vlastní názor. Typické znaky „demokracie“ první republiky, kde se rovněž trestalo za názor a kritiku. Tam jsme se opravdu chtěli vrátit? A co na to říká zvolený generál-prezident vyznávající havlismus–pavlismus, filosofii národního janusovství? Kdy tedy zvítězí pravda a láska nad lží a nenávistí.