Pětipsův odkaz Václava Havla

Současná vláda se ve svém programové prohlášení zavázala, že bude navazovat na politiku Václava Havla. Zejména v oblasti prosazování lidských práv. Jestli je to prosazování lidských práv v podobě dodávek zbraní na Ukrajinu, tak se tomu možná bývalý prezident v hrobě podivuje, ale možná nikoliv. Přeci jen ve své době obhajoval humanitární bombardování Jugoslávie. Snad i právě proto dnešní vládní Pětipes pokračuje ve šlépějích tohoto pražského humanisty.

Zajímavé paradoxy nastávají ve chvíli, kdy dochází na dodávky ropy a zemního plynu. Mnozí lidé křičí: zastavit dodávky, odstřihnout a konec. Vždyť se jedná o krvavou ropu a zemní plyn, jedná se o krev ukrajinských obětí. Pryč s Ruskem a Putinem a jeho generály! Vláda tato slova velice ráda slyší, a proto ještě před předsednictvím Rady Evropy se ujala vesla a začala vyjednávat o dodávkách zkapalněného zemního plynu. Letadla a s vládními delegacemi celé Evropské unie křižují svět a hledají náhradu. Ne jinak je tomu v případě našeho vládního Pětipsa. Ten hledá náhradu ruského plynu třeba v islámském Ománu.
Díky energiím začíná obrat od panslavismu k podpoře islámu. Mají přeci plyn a ropu. To je rozhodující pro současnou vládu, pro kterou jsou na prvním místě lidská práva. Začíná tedy podpora sultanátu? Kde je agenda lidských práv, na kterou Pětipes odkazuje ve svém programovém prohlášení? Kde, je étos Václava Havla, o který se opírají Piráti se svým ministrem na Ministerstvu zahraničí? Omán sice nemá zavedený trest smrti, ale popravuje. To jsou paradoxy!

Možná, že vládní Pětipes se v honbě za nerostnými surovinami spojí s odborníkem na Taiwan, předsedou Senátu, Milošem Vystrčilem. Ten jako učitel také obhajuje agendu lidských práv Václava Havla. Jenže Taiwan je na tom totiž podobně jako Omán, taky se tam popravovalo a Česká republika neprotestovala. Lidská práva po česku: vyvěs vlajku a mlč! To, že je lidská práva porušuje jeden stát, Havlistům vadí, ale když je porušuje jiný stát (možná na oko spřátelený), tak přivřeme oko. Plyn a ropa musí zvítězit nad lží a nenávistí!