Není ÚV jako ÚV

Poslední dobou se v českém prostředí šíří následující vtip: „Komunisté naši zemi vedli 40 do propasti. Petr Fiala našel zkratku, zvládl to za půl roku.“ Po 30 letech budování kapitalismu dlážděné nesplnitelnými sliby o prosperitě pro všechny, ale naplněné spíše jen korupčními skandály, lidé začínají srovnávat dobu minulou a současnou. Před více jak 30 lety se Česko řídilo z Ústředního výbor (ÚV) KSČ vedeného Milošem Jakešem (doktorem poltických věd), dnes z Úřadu vlády (ÚV) vedeného Petrem Fialou (profesorem politických věd). Z minulosti do současnosti se přenesla jen zkratka, ostatní se změnilo. 

Arogantnost a nabubřelost současné vlády, která je přezdívána vládním Pětipsem, je bezmezná. Ba dokonce se začínají ozývat hlasy, že si nezadá s arogancí tehdejšího ÚV KSČ. Něco pravdy na tom bude, protože takový chaos, nepořádek, či dokonce bordel, který vidíme dnes a denně, za tehdejšího komunistického prezidenta G. Husáka a generálního tajemníka M. Jakeše u nás určitě nebyl. Svět byl bezpečnější a pod vlivem faktoru Divnolásky mezi Sovětským svazem a USA.

Jenže není ÚV jako ÚV. Jestliže se to komunistické ÚV snažilo o to, abychom byli v řadě produktů soběstační – od potravin, masa, až třeba po energii. ÚV Petra Fialy se snaží o naprostý opak. Jistě by z Česka chtělo udělat novodobou kolonii, a proto nás ženě do ještě většího marasmu, beznaděje a poklesu životní úrovně, jakou jsme od vzniku Česka nezažili. Rozdíl mezi oběma zkratkami ÚV je jasný. Zatímco komunistické ÚV chtělo blahobyt pro všechny lidi, Fialovo chce blahobyt je pro úzkou vrstvu majetníků. – Pro někoho dobro, pro většinu zlo. Proto předseda vlády a její místopředsedové prosazují hlavně zájmy cizích mocností; Česko je jim volné, ukradeno, šumafuk.

Ta většina se dnes bojí o svou budoucnost. Strach z toho, co přijde z ÚV, je čím dál větší a rozladění obyvatel se stává zjevnějším. Kdyby ÚV Petra Fialy chtěl něco vykonat pro dobro občanů a republiky, tak Fiala nejezdí na Ukrajinu všem dokazovat, jak je odvážný a schopný dráždit ruského hada bosou nohou (kterého si ale ODS dlouhá léta hřála na prsou), ale řeší naše problémy. Dle jeho slov jsme ve válce, ale ani válečný stav, ani stav ohrožení státu vyhlášen nebyl. Není proto jasné, proti komu ji ÚV vyhlásil, ale už tyto věci dávají tušit, že minulý ÚV na tom byl o poznání lépe, než ten Fialův. Fialův ÚV vede tichou válku proti zájmům českého lidu!