Krvavka

Pětipsí vláda generuje chaos. Rozhodnutí ministerstev ukazují, že pravá ruka neví, co dělá ta ještě pravější. Nejde přitom o zvedání pravice k pozdravu korporativistických vazeb mezi jednotlivými strany koalice a jejich sponzory. Nejde ani o neviditelnou pravici trhu, kterou propagovali kdysi pražští Zelení ústy Marthy Issové (dnes E.ON „Jak Vám mohu pomoci?). Jde o to, že kroky ministrů z různých stran nechtěně odhalují pravou podstatu plánů ostatních stran demoliční koalice.

Vzpomínáte na kravavou Jane? – „Honem mi přičaruj vojáky a peníze a hodně moc, 2 % HDP! Tak dělej!“ Vojáci nebyli, nejsou a nebudou (její loutkový engééš tomu ovšem věří). Na ty břišní počty se však nakoupí vybavení, které se uskladní a později někomu daruje, nebo se slevou prodá jako přebytky. Prý to tak chce NATO. Kdyby to Krvavka myslela s obrannou vážně, prosadí přesný opak toho, co prosazuje MUDr. Kalouskogele z ministerstva veřejného zdraví. Nebudou se rušit zdravotní prohlídky u zaměstnavatelů, ale začne se pečovat o mužskou populaci od kolébky do důchodu, jako tomu bylo v době československého socialismu.

TOP 09 ale s válkou nepočítá, počítá s Válkem, že plány ODS na ministerstvu obrany jsou vlastně pokračováním Dalíka jinými prostředky a ODS jim nedá ani líznout, ani svetr. Jak možná říkával bývalý policejní prezident: „Když ji miluješ, není co řešit.“ To o vztahu TOP09 a ODS už neplatí.