Iniciativní blbec je horší, než třídní nepřítel?

Dokonáno jest. Ukrajinu navštívil náš ministr zahraničí Pirát Jan Lipavský. Prý přijel vyjádřit solidaritu a obhlédnout terén. Chce na vlastní oči vidět, jak se kolem hranic s Ukrajinou srocuje ruská armáda. Tímto postojem dala naše diplomacie jasně najevo, že se těsně semkne s těmi, kdo se mýlí, než aby měla pravdu s někým jiným. Ano narážím zde na okřídlené klišé, že se raději budeme mýlit s Američany, než mít pravdu s Rusy. Pan ministr zjevně přijel i na inspekční cestu, aby věděl, kde je pečlivě rozmístěna naše munice, kterou jsme darovali Ukrajině pod heslem: daruj munici, posílíš mír! Jsem nesmírně zvědavý, zda bude někdo dále zkoumat, kde nakonec ona darovaná munice skončí. Nebude někam prodána dál? Nezneužijí ji banderovské bandy, které legálně operují na území Ukrajiny a našemu ministerstvu zahraničí to nijak nevadí? Necháme se překvapit.
Název článku říká, že iniciativní blbec je horší, než třídní nepřítel. V případě spolčení Pirátů a hnutí STAN je to více, než jasné. Vít Rakušan totiž nezůstal pozadu, ale na rozdíl od Piráta Lipavského se chová jako ryzí třídní nepřítel, když odvolal dozorčí radu České pošty a ponechal pouze „kámoše“ ze svého hnutí. Ostatní totiž byli z jiných politických uskupení, a jelikož je Vít Rakušan třídní nepřítel, respektive jeho odpůrci jsou jeho třídní nepřátelé, tak museli být odejiti. Na tomto příkladu můžeme tvrdit, že koalice Pirátů a Starostů se chová naprosto destruktivně a používá politické machinace, aby mohla prosadit svoji vůli většiny, kterou mají v Poslanecké sněmovně stůj, co stůj. Jedná se o neblahý návrat devadesátek, kde se politika používala k prosazení nejen soukromých zájmů.
V našem politickém prostředí se nyní pohybuje stále více oněch iniciativních blbců, kteří se vždy chtějí rychle přiklonit na tu stranu, která co nejvíce křičí proti třídním nepřátelům typu Rusko, Čína nebo případně jiná země, které v danou chvíli není oblíbena. Jsem zvědavý, zda současná vláda bude nějakým způsobem křičet proti Německu, které nechce mít s konfliktem na Ukrajině nic moc společného nebo zda se nějak ohradí proti tvrzení chorvatského prezidenta, který jasně řekl, že Ukrajině nepomůže a dal najevo, že v NATO nemá tato země co pohledávat. Budou i tyto dvě země na černé listině? Předpokládám, že nebudou, přeci jen to jsou „spojenci“ z NATO. Co ale člověk nepochopí, je ryzí nenávist proti Rusku a Číně, když obě tyto země nejen Evropa, ale i Česká republika nějak potřebuje. Rusko z důvodu dodávek nerostných surovin a Čínu třeba z důvodu dodávek konzumního zboží. Stačí, když se podíváte na nějakou elektroniku, kde vlastně byla vyrobena.
Teď si představte, kdyby jak Rusko a Čína řekly a nic od nás nedostanete. Nastane totální chaos a rozklad státu, jeho institucí, nefunkční zásobování atd. Bohužel i tohle se může stát, dokud budou o fungování státu rozhodovat iniciativní blbci, kteří jsou horší, než třídní nepřátelé, protože u třídních nepřátel aspoň víte, co od nich můžete přibližně čekat. To od iniciativního blbce můžete čekat cokoliv….