Havrani!

Ornitologové jsou v šoku. Až moc brzy přiletěli havrani. Ještě nikdy se to takhle brzy nestalo. Lidové pranostiky tvrdí, že nás čeká tuhá zima. S tím asi naše vláda nepočítala, ba ani meteorologické modely. Havran je ale havran. Dle výkladu je to symbol chudoby, smůly a zkázy.

Pokud to vezmeme odzadu, zkázu nám zde dělá naše nekompetentní vláda svými chaotickými rozhodnutími. Smůly máme na rozdávání. Už jen díky tomu, že náš stát řídí strany ODS, STAN, TOP 09, Piráti a KDU – ČSL. A když si to celé sečteme a podtrhneme, míříme do chudoby. Čeká nás Smrtící koktejl: energetická krize ve spojení s tou inflační. Havrani jsou varování.

Markéta Pekarová Adamová, přezdívaná velká MA, musí být z příletu poslů realpolitik z Ruska zcela jistě zaskočena. Nenosí určitě svetry, ale vrána maximálně děti. Co teď, když už jsou poslové realpolitik zde? Doporučí velká MA svetr navíc?

Alan Edgar Poe, zakladatel hororu, kdysi napsal báseň Havran. V ní se také píše: „Proroku,“ dím, „mene tekel, ať jsi pták anebo z pekel.“ Vypadá to, že havrani přilétli jako znamení. Nečeká nás vůbec hezké období. Velká MA, co to pleteš? – Bude svetr pro všechny?

Havrani přilétli, zimu s sebou přinesli! Lide český, že Svetřevici ve vládě se od tebe obrací. Lide obrací! Možná přiletí i emír z Kataru, s vlaštovkou v ruksaku. Poté budou všichni pjet, jak lid zachráněn byl jest. Havran však v klidu usedá, vládo usedá.