Vítek v Praze

Vítek kvítek se nám začíná pěkně vybarvovat. Včetně jeho korupčního hnutí STAN. Ale není Vít jako Vít. Ale Vít Bárta a Vít Rakušan mají mnoho společného. Jejich spojnicí je politika a hnutí, které jsou na podnikatelském základě. Ať už šlo o pověstné véčkaře, kteří bojovali proti korupci nebo o současné hnutí STAN, které prý rovněž bojuje proti tomuto nešvaru. Alespoň nám to takto tvrdí. Vítek Rakušan je ale pěkný kvítek, když má ve spolku STAN takové kapacity jako amerického studenta Farského, který nyní bude dělat poradce nově zvolenému lidovému prezidentovi Petru Pavlovi. Inu místo sovětských poradců přichází poradci američtí. Tím to ale zdaleka nekončí.

Podivné peníze z Kypru, které hnutí STAN obdrželo na konci roku 2021, prý už hnutí pečlivě prověřilo, ale nic nezjistilo. Naopak. Hnutí Vítka kvítka opět přijímá dary od soukromých firem a to i v řádech sta tisíc korun. I když si to samo prapodivné hnutí, které vše myslí čestně, v lednu roku 2022 samo zakázalo. Vnitřní čest, morálka a boj proti korupci se vůbec nenosí. To jen navenek se hnutí tváří jak je bezvadné. Uvnitř je ale prolezlé korupcí. Ani zaměření Dozimetrem nestačilo, byť byla korupční radiace velice silná. Vedla do nejvyšších pater hnutí STAN. Vítka to ale nijak nepoznamenalo. Vše bylo zakryto mlhou války na Ukrajině. Ostatně v mlze se dá schovat mnoho věcí.

Ať už europrávník Standa Polčák, který si řekl o milionové provize za to, že zastupoval obce ve věci výbuchu ve Vrběticích nebo americký poradce Petra Pavla, student Jan Farský či pražský radní Petr Hlubuček to vždy mysleli upřímně. Prostě byli čestní, víc, než jsme si mysleli. To jsou jen základní skvrny na počestném hnutí STAN, které se reprezentuje jako čestné, suprové v čele s Vítkem Rakušanem – bojovníkem proti korupci a dezinformacím. O tom, že na účtech jeho hnutí se povalují podivné finance, nic neví. Jako vždycky. Prostě Vítek je pěkný kvítek.