Politika ministerstva vnitra nese očekávané ovoce

Ministr vnitra strany spojené s kauzou Dozimetr, kde jsou již čtyři mrtví, obhajoval leták desatera bezpečného chování na internetu. Dříve býval Březen - měsíc internetu. Dnes je to Evropský měsíc kybernetické bezpečnosti. Holt, dříve jsme měli měsíc Československo - sovětského přátelství dnes je to s Evropskou unií na věčné časy, jak prosazuje STAN, Piráti a další demoliční strany.

Rakušanova kampaň má ale překvapivě úspěch. Leták byl vydán pro seniory a juniory. První bod ze STAN desatera pro seniory zní: "Mysli na svou digitální stopu." (pro juniory "Nebuď jako dinosaurus, mysli na digitální stopu"). Jinak to ani u dozimetrické strany, jejíž vrcholní představitelé používají šifrované telefony, nemůže být jinak. Vypadá to, že, překvapivě, politický dinosaurus (senior) M. Kalousek z TOP 09 ten leták četl. Jak jinak si lze vysvětlit jeho vyjádření, že se stydí za poměry v zemi? 

Jako liberál vzpomínající stále na tradice, odpovědnost, prosperitu v Česku ještě před rokem 2009, chtěl jet taxíkem z letiště Václava Havla, ducha hor české humanity a disidenta, po jehož informační stopě šlo v době totality ministerstvo vnitra. Jenže monopol na provoz taxíků tam má americká firma Uber. A M. Kalousek, jako správná kremrole, jak tyto lidi, kteří se nechtějí podřizovat diktátu nekvalifikované vládní většiny, se rozčílil:  "Jenže jsem se dozvěděl, že aby mi byla služba poskytnuta, musím si ji objednat přes aplikaci, nebo se zaregistrovat v terminálu v letištní hale."

Co s takovým dezolátem, který se řídí doporučením ministerstva vnitra, bude teď 5D vláda dělat? - Není čas odvolat ministra vnitra?