Novotného genom šimpanze

Hlava kandidátky Spolu pro volby do Evropského parlamentu A. Vondra a starosta Řeporyjí P. Novotný vždy veřejnosti prokazovali, že patří k ODS. Národní disident Vondra nedávno přinesl do televizní debaty dopis v ruštině, kterému nerozuměl, protože byl v ruštině, ale sděloval, co obsahuje, a ani nevěděl, kde jej vzal, prý na ruské ambasádě. Zasloužilý člen ODS Novotný byl zase odsouzen k pokutě za výrok o tom, že "Palestinci nejsou nic než opice".

Vondra je nositelem osvědčení za odpor proti minulému režimu. Novotný se chystá podat odpor proti trestnímu příkazu Obvodnímu soudu pro Prahu 5. Patrně trvá na svém názoru. Ale možná by měl vyhledat podporu spolustraníka A. Vondry.

Ten před rokem 1989 vystudoval Přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy v Praze a má tedy i státnici z "marxáku". I proto by mu mohl P. Novotný uvěřit, že rozdíl v genomu šimpanze a člověka je kolem 2%. Novotného výrok lze proto interpretovat i tak, že členové ODS jsou opice a to jistě nevrhá dobré světlo ani na Mirku Němcovou, ani na stranu, jejíž členové se většinou domnívají, že jsou něčím více, než běžní obyvatelé planety Země.