Flanel číslo 5

Soudruh generál prezident Petr Pavel ještě nesložil slib a už začal úřadovat. Neúřaduje však z pozice prezidenta, ale generála. Soudruha také zanechal kdesi v minulosti. V KSČ byl prý omylem. Jak jinak. Takhle to dělalo hodně kariéristů té doby. Neměl prý dostatek informací o zločinnosti tehdejšího režimu. Historka, které mnozí věří. Média a politický marketing vytvořil mýtus o soudruhovi generálovi, kde členství v KSČ nevadí. Začala se hrát hra, kterou mnozí známe s názvem: Vadí, nevadí.  

Očekával jsem, že slavnostní inaugurace soudruha prezidenta generála proběhne 25 února. Mohlo to být docela hezké retro, když už máme retro tak říkajíc marketingově v kurzu. Inaugurace by mohla být ještě na socialistickou Ústavu. Zcela jistě by se v archivu hradního protokolu našla. Byť by byl asi notně zaprášená, ale kdo ví. Přeci jen na ni v roce 1989 přísahal Václav Havel. Velký vzor předsedy ZO KSČ prezidenta Petra Pavla.

Vládní Pětipes propůjčil Petru Pavlovi Hrzánský palác. Odtud začal úřadovat občanský prezident. Mohli bychom říci spíše lidově demokratický prezident (zvolen lidem v demokratických volbách). Ještě neprezident ale začal dělat republice spíše problémy. Stále není oficiálně prezident a už volal na Ukrajinu a Tchaj-wan. Kdo mu poskytl utajovaná čísla, se neví, je utajováno. Sám Pavel totiž řekl, že do doby inaugurace má stejné pravomoci jako každý běžný občan. Z toho plyne, že bychom asi měli všichni dostat telefon na Zelenského, když už máme stejné pravomoci.

Zatímco telefonát na Ukrajinu znervóznil nejen jeho nevoliče, ale i voliče druhého kandidáta, který strašil mírem, tak telefonát na Tchaj-wan popudil Čínu. Ta pohrozila, ať tam raději nejezdí ani svetr Petr, natož svetřice Markéta Pekarová Adamová. Nebo pokud si chceme zahrát na druhou Litvu, tak prý klidně můžeme. Litva byla taky v pokušení. Výsledky se dostavily velice rychle. Ale Tchaj-wan je vysoká priorita. Senátu totiž šéfuje Tchajwanec, do jehož rukou bude nový prezident skládat slib.

Vítězem se stává Flanel číslo 5. Ten obvolává země, které má v nezměrné lásce současný vládní Pětipes, i když Flanel není vládním kandidátem. Namísto toho, aby volal například do Japonska, jak to bude pokračovat se zastavením výroby v dnes bývalé firmě TPCA (dnes Toyota, TMMCZ) u Kolína. Nebo by Flanel mohl zavolat do Jižní Koreje, jak to bude nadále pokračovat s výrobou pneumatik Nexen Tire Europe u Žatce. Tohle soudruha generála, budoucího prezidenta nezajímá? Pročpak ne? Že by byl flanel již ve vleku vojenskoprůmyslového komplexu? Pravděpodobně. Dal to již silně najevo ve svém prohlášení, aby se Západ v konfliktu na Ukrajině pochlapil a poslal tam vše, co má. Vyjma tedy jaderných zbraní – zatím. Prostě generál válka. A navíc na Hradě budou sedět hned dva generálové. Zle, matičko zle. Generálové zde…