Aspoň si zaBekat

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy, po Rakušanovi druhý nejvýznamnější STANinist, Mikuláš Bek chce, aby byla povinně zavedena angličtina od první třídy a druhý cizí jazyk od šesté. Že by návrat před rokem 1989 akorát obráceně? Nepochybně. Místo ruského jazyka se bude povinně vyučovat jiný koloniální a imperiální jazyk: angličtina. Za Rakouska to byla němčina.

STANinismus se vyznačuje nařizováním a poslušností. Kdo nebude umět světový jazyk, bude pravděpodobně potrestán. Alespoň si s panem mistrem bude moci zaBekat. Možná by si pan profesor měl zopakovat základku nebo alespoň zaGooglovat. Zjistil by, že nejvíce rozšířeným světovým jazykem je mandarínská čínština. Takže se napříště budeme učit čínsky? Nebo jaký bude druhý světový jazyk? Němčina nebo se opět vrátíme k ruštině? Ostatně 5demoliční vláda nás netáhne na Západ, ale na Východ: Ukrajina náš vzor.

Kdyby se pan ministr raději začal zabývat tím, jak zvýšit atraktivitu řemeslných oborů. S klientem, pokud tedy 5demolice neplánuje udělat z Česka ráj migrantů, se domluvíte pořádně česky a musíte umět matematiku. Dokonce i v Rakousku začali dotovat práci řemeslníků, aby se po vyučení měli jak zapracovat. Systém, který u nás fungoval do roku 1990. O tom, ale o blbosti Békající ministr ani neuvažuje.